Muhammara Dip

Ingredienser:

  1. 3 peberfrugterYJhnqL8dUNzSL9LFjpLACx9fkMRW0mt06Ts2Ss3dItY,ng1fIq0sEce0Xm3iPaQbbZKU4kiCNC9Nl7hy4nkN2JA
  2. 1 fed hvidløg
  3. 50 gr. brød / rasp (vi brugte blomkål i stedet for)
  4. løg (vi brugte porrer i stedet for)
  5. 50 gr. valnødder (vi brugte solsikkekerner istedet for)
  6. Tomater / soltørrede tomater
  7. 1/2 spsk. citronsaft
  8. 2 spsk. olivenolie, plus ekstra til pynt

Fremgangsmåde:

  1. Varm oven op til 200 grader Celsius. Læg peberfrugterne på en bageplade og rist dem i 30-35 min., hvor de vendes indimellem. De er færdige, når de er møre og skallen er branket. Læg peberfrugterne i en skål og dæk dem til med husholdningsfilm indtil peberfrugterne er kolde nok til at kunne håndteres, og skal og kerner fjernes.
  2. Dup peberfrugterne tørre og læg dem i en morter. Tilsæt rasp, citronsaft, spidskommen, peber, chili og hvidløg. Mos det sammen indtil det er godt blandet, dog uden at peberfrugterne mærkbart mister deres konsistens.
  3. Rør valnødder i, 1/4 tsk. salt og olivenolie.

Nyd det på brød eller tortilla chips 🙂

English version

 Ingredients:YJhnqL8dUNzSL9LFjpLACx9fkMRW0mt06Ts2Ss3dItY,ng1fIq0sEce0Xm3iPaQbbZKU4kiCNC9Nl7hy4nkN2JA

  1. 3 Bell peppers
  2. 1 Garlic clove
  3. 50 gr Bread / breadcrumbs (we used cauliflower instead)
  4. Onions (we used leek instead)
  5. 50 gr Walnuts (we used sunflower seeds)
  6. Tomatoes / sun-dried tomatoes
  7. ½ tbsp lemon juice
  8. 2 tbsp olive oil, plus extra to finish

Method:

  1. Heat the oven 200 degrees Celsius.  Put the peppers on a tray and roast for 30-35 minutes, turning occasionally, until they are cooked and the skin is blackened. Put the peppers in a bowl, cover with cling-film and, once cool enough to handle, peel and discard the skin and seeds.
  2. Pat the peppers dry, and place in a mortar. Add the breadcrumbs, lemon juice, cumin,pepper, chili and garlic. Work this with a pestle until well combined, but not so much that the peppers no longer have a noticeable texture.
  3. Stir through the walnuts, a quarter-teaspoon of salt and the olive oil.

Enjoy it on bread or tortilla chips 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s